Tulokset ja analyysit

Reittihärveli

Tapahtuman tiedot

Aika: 
12.6.2017 - 17:00
Paikka Pohjosen kylä
Opastus Ylämaantie (3864) / 19 km keskustasta
Osoite: 
Pohjosentie 269, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2017
Kartan tekijä: 
Herttuainen Vesa

Toimihenkilöt

Ratamestari Pentti Närhi
Järjestäjä: 
Pentti Närhi

Lisätiedot

ANRC:n yhteydessä

Ennakko

Suunnistuksen SuperMaanantai Pohjosessa

 

No johan nyt! Lappeenrannan Pohjosen kylässä on nimittäin maanantaina 12.6. sellaiset suunnistusjuhlat, että oksat pois. Maanantairastit ja samalla alueella käytävät Nuorten Rasticup tuovat Pohjosen iltaan arviolta jopa noin 400 suunnistuksen ystävää. Maanantairasteilla on kuitenkin ihan oma lähtö ja maali, joten pelkoa joutumisesta tahtomattaan nuorten kilpailun pyörteisiin ei kuntosuunnistajilla kuitenkaan pitäisi olla. Kilpailukeskuksen toiminnot esittelevä kilpailukeskuskartta löydät osoitteesta https://rakas.net/kilpailut/kaakon-alueen-nuorten-rasticup-1262017 .

Jukola-viikolla ei vertailua tuohon pihkaniskojen mammuttitapahtumaan voi jättää tekemättä. Sillä todella mainiosta suunnistustapahtumasta on tässä Pohjosen SuperMaanantaissa kyse (ihan niin kuin Jukolassa).

Maanantairastien ratasuunnittelussa on laadittu lähestyvät Jukolan tiimoilta jälleen hieman pidempiä ratoja (ihan niin kuin Jukolassa). Mutta C-rata on kuitenkin tutun turvallisesti reilut 2km ja seurailee pääasiassa selkeitä maastokohtia, sisältää stoppareita rastien takana/vieressä eivätkä korkeuserotkaan tällä kertaa aiheuta ollenkaan harmeja. B-radan reilu 4km sisältääkin jo pidempiä ja yhden jopa yli kilometrin rastivälin (ihan niin kuin Jukolassa), hieman mäen töppyrääkin välillä ja saattaapa jokin heikkokulkuisempikin jakso matkaan sisältyä (ihan niin kuin Jukolassa). A-ratalaiset saavat noin 6km:n matkalleen jo hieman ristirataa ja pidemmän loppulenkin (ihan niin kuin Jukolassa). Pitkää hamuavien 7,5km:n A-pitkä sisältääkin sitten lyhyttä ja pitkää väliä, ristiinjuoksua (varmista, että olet menossa juuri sinne rastille minne tahdot!) ja myös pientä reitinvalintaa (ihan niin kuin Jukolassa). Maasto on paikoin niin nopeakulkuista pienin korkeuseroin, että baanaa piisannee innokkaimmillekin vauhtihurjastelijoille. Toki hidastavaa väliäkin onneksi löytyy, ettei aivan jalkoja alta juostaisi.

Kartalla on muuten tällä kertaa niin paljon ruskeita rukseja, että kartantekijältä meinasi kyseiset karttamerkit vallan loppua kesken... Just piisasivat. (Niin... Mikäs karttamerkki se ruskea ruksi nyt olikaan....?)

Näin Jukola-viikolla taatusti suuren Maanantairastit-kuntosuunnistajajoukon lisäksi Pohjosen metsissä kirmaa maanantai-iltana siis myös yli 200 Kaakkois-Suomen suunnistavaa junioria Kaakon Alueen Nuorten Rasticup -kisoissa. Nuoria 8-18-vuotiaita tulevaisuuden suunnistustähtiä saapuu Pyhtäältä Savonlinnaan ulottuvalta alueelta - suuren suunnistusjuhlan tuntua on siis ilmassa (ihan niin kuin Jukolassa). Myös kuntosuunnistajat pääsevät nauttimaan kisatunnelman lisäksi kahvila-ravintolan antimista (ihan niin kuin Jukolassa).

Tervetuloa viettämään todellista suunnistuksen SuperMaanantaita Pohjosen kylälle!
 

Paikan koordinaatit 60.9864 / 27.9625