Tapahtuman tiedot

Aika: 
3.5.2021 - 17:00 - 8.5.2021 - 17:00
Paikka Ollikaisenkangas
Opastus Ylämaantie (3864) / 19 km keskustasta
Osoite: 
Pohjosentie 269, Lappeenranta (Google kartta)

Kartta

Mittakaava: 10 000 Kartan vuosi: 2018
Kartan tekijä: 
Herttuainen Vesa

Toimihenkilöt

Ratamestari Eskelinen Jussi
Järjestäjä: 
Raskila Ari

Lisätiedot

Omatoimi

Ennakko

Ilmoittaudu tapahtumaan täältä: https://forms.gle/nqdHYP63ZmD22kof8

Pohjosen kevät

Huom! Katso Pysäköinnin ("P"), karttapostilaatikon ("MAP") ja lähdön/maalin sijainti sekä siirtymäreitti oheisesta sijaintikartasta. Pysäköi vain karttaan merkityllä pysäköintiin sovitulla alueella; siniset kuitunauhat opastavat alueelle; osoite Pohjosentie 269, Lappeenranta. Ethän tuki työkoneiden kulkuväyliä ja ethän pysäköi teiden pientareella, kiitos!

SIjaintikartta 3.5.2021

Muukon kankailla vietetyn viikon jälkeen omatoimiset Maanantairastit jatkuvat 3.-8.5. Ollikaisenkankaalla, Pohjosen kylällä. Kartta on saanut pienistä metsätöistä koituneet päivitykset ja ratavalikoima on kattava – siispä kannattaa lähteä viettämään toukokuun alkua keväiseen metsään. Maastossa tarjolla on haastavaa kallioista mäkialuetta, kaunista ja nopeaa kangasta sekä reitinvalintaa pohtimaan pistävää aluetta. Monipuolinen suunnistusretki siis tiedossa!

A-rata 6,2 km ja 17 rastia. Viikon pisin siivu jakaantuu kolmeen erilaiseen osaan. Alku on keväistä keskimatkan helpohkoa rastinottoharjoitusta. Keskisektorissa ryhdytään sitten suunnistamaan tosissaan. Loppukolmannes taas nautiskellaan vauhdista ja sujuvasta suunnistuksesta, pääosin nopeakulkuisessa maastossa.

B-rata 4,5 km ja 11 rastia. Nyt tarjotaan suunnistajalle kaksi vaihtoehtoa. Useimmat rastivälit voi toteuttaa joko a) helposti polkukiertoja käyttäen tai b) tiukkana suunnistusharjoituksena suoraan edeten. Toki keskiosassa löytyy myös rastivälejä, joihin ei polut vie.

C-rata 3,1 km ja 9 rastia. B-radan luonnehdinta sopii myös C-radalle, mutta keskiosan vaikeat suunnistuspisteet on jätetty pois, joten pieniin teihin, polkuihin ja kuviorajoihin tukeutuen pääsee lähelle rasteja.

D-rata 1,7 km ja 9 rastia. D-rata tukeutuu tuoreisiin kapeisiin polku-uriin ja selkeisiin maastokohteisiin. Alussa ja lopussa kuitenkin tarkkana suunnan ja kartanluvun kanssa!

Maaston rikkonaisuuden vuoksi useat radat kulkevat kerran tai parikin ”ahtaasta solasta” peltojen välissä, katso tarkkaan mille rastille olet menossa sillä kartalla on melko samaan suuntaan kulkevia rastiväliviivoja lähekkäin. Kaikilla reiteillä mennään pariin otteeseen ojan yli ja vaikka vettä ei paljon maastossa olekaan, tossuun saattaa kosteutta kuitenkin tarttua. A-radalla on hyvä varautua myös kerran ns. ojaloikkaan. Pohjosentie ylitetään A-, B- ja C-radoilla kahteen kertaan – varmista turvallinen tien ylityksesi!

Kartat löytyvät postilaatikosta, joka on navigaattoriosoitteessa, vaikkakaan ei aivan tien vieressä. Opasteet (sininen kuitunauha) kuitenkin ohjaavat pysäköinnin yhteydessä olevan postilaatikon luokse. Pysäköinti on useista Maanantairastit-tapahtumista tutussa Pohjosen veljesten maatilan ympäristössä. Olemme seutukunnan suunnistusystävällisimpien maanomistajien vieraana liki heidän pihamaallaan, joten pysäköithän paikalla olevien ohjeistusten mukaan ja jätä kulkureitit vapaaksi maatilan rakennuksille ja tieurille. Pelloille ja pihoihin emme luonnollisestikaan mene. Pysäköinnistä on matkaa lähtöön/maaliin muutaman minuutin siirtymä tietä pitkin, joten tärkeä alku- ja loppuverryttely keväisen suunnistuksen jälkeen hoituu kuin itsestään.

Tervetuloa rasteille!

Paikan koordinaatit 60.986572 / 27.962929